1 Eylül 2012 Cumartesi

Buradaki Dersleri Nasıl Çalışmalıyım ?

İngilizce öğrenmek isteyenler değişik yollara başvurarak bunu gerçekleştirmek isterler. Ben de bu blogu kurarak kolayca ve ücretsiz olarak isteyen herkesin ingilizce öğrenmesini kolaylaştırmak istedim.

Peki ama buradaki dersleri nasıl takip etmeli ?

Yeni bir dil öğrenme isteği duyan kişilerde bir heyecan göze çarpar. Bu heyecanın verdiği hızla en kısa sürede istedikleri dili öğrenmeye çalışırlar. Hele bir de aradıkları dökümanları internette buldular mı tamamdır onlar için. Sabahtan akşama kadar bütün dersleri, bütün konuları öğrenmek için o dersten bu derse göz gezdirirler.

Fakat bu dil öğreniminde yada öğrenilmek istenen herhangi bir konu için yanlış bir tutumdur. Bu tutum kişiyi hızlı bilgi yüklemesi nedeniyle bezdirici olur, yıpratır ve kişi bir süre sonra bakmış ki öğrenme işini rafa kaldırmış.

Bu tutum yerine az da olsa devamlı olanı makbuldur  hadisi gereğince her gün, her iki günde bir yada her hafta bir ders gibi kişiden kişiye değişen bir zaman periyodu belirlenmeli ve sürekli bu takip edilmelidir.

Bu periyodu belirlemek sizin elinizde. Fakat bunu belirlerken lütfen şu hususlara dikkat edin ;

1.)  Sizi yormayacak bir zaman periyodu belirleyin ki başladığınız ders çalışma sekteye uğramasın.
2.) Hepsini bir anda öğreneceğim diye kendinizi zorlamayın. Herşeyi zamana yayın ve bırakın. Unutmayın vaktiniz bol.
3.) Öğrendiğiniz dersteki bilgileri  bir gün sonra, bir hafta sonra ve bir ay sonra tekrarlamayı unutmayın ki öğrendiğiniz bilgiler siz de kalıcı olsun.
4.) Öğrendiğiniz konuyla ilgili mutlaka alıştırmalar yapın, konuyu kendinize yada bir yakınınıza anlatın. Böylece o konuyu daha iyi anlarsınız ve unutmanız zorlaşır.


İngilizce öğrenerek onu faydalı bir şekilde kullanmanız dileğiyle ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder